Aloin muutama vuosi sitten suuren elämänmuutoksen jälkimainingeissa tutkimaan ja kokeilemaan erilaisia luonnollisia, perinteisiä ja vaihtoehtoisia menetelmiä kehon ja mielen tasapainon ylläpitämiseksi. Utelias mieleni johdatti minut rentouttavien ja hoitavien äänien pariin. Aloin altistamaan itseäni tietoisesti harmonisille ja tiettyjen taajuuksien äänille ja aloin kokemaan altistusten vaikutuksia kehossani ja mielessäni. Meditaatiomusiikki, mantralaulut, binauraaliset biitit, äänimaljat ja gongit alkoivat siis vetämään puoleensa. Unohtamatta myöskään oivallusta oman äänen parantavista vaikutuksista. Hyminällä, hyräilyllä ja vokaaleita laulamalla saat kätevästi kehon sisäistä ”hierontaa” ja niiden värinävaikutus lievittää esimerkiksi stressiä ja ahdistusta.

Länsimainen lääketiede tuppaa jäämään avuttomaksi tiettyjen, hyvin yleisten ongelmien, kuten uupumuksen kanssa. Haluan avata tässä pohdinnassa sitä, mikä äänivärähtelyjen ja musiikin taustalla oleva voima on ja pohtia, miksi ääni vaikuttaa meihin niin voimakkaasti ja voisimmeko käyttää tätä luonnonlääkettä laajemmalti ihan arkikäytössä. Ilmainen luonnonlääke, jonka haittavaikutuksia ei tarvitsisi luetella, sitä vastoin lääkepaketeista tutun selkäpiitä karmivan listauksen sijaan voisikin kokea liudan positiivisia hyötyvaikutuksia.

”The body is held together by sound. The presence of disease indicates that some sounds have gone out of tune.” – Deepak Chopra 

 

Kaikki meistä varmasti tietää sen tunteen, kun menojalkaa alkaa vipattamaan hyvän tanssibiisin soidessa. Ja entäpä se fiilis, kun urheillessasi saat extrabuustauksen lempimusiikistasi ja yhtäkkiä saat tekemiseesi ihan uutta potkua. Ja puhumattakaan lohdusta, jonka kauniit sävelet antavat ollessasi allapäin tai yksinäinen. Tuntuu toisinaan, että musiikki auttaa meitä kannattelemalla ja tahdittamalla elämämme eri vaiheissa.

Uskon itse vahvasti siihen, että jos ymmärrämme jonkin asian ja sen vaikutusmekanismit hyvin ja alamme kiinnittämään kyseiseen asiaan huomioitamme, voimme alkaa tekemään tietoisia valintoja kyseisen asian suhteen ja kenties lisätä hyvinvointia elämäämme. Tämä periaate pätee moneen muuhunkin asiaan elämässä, mutta nyt aiheenamme on äänet ja niiden värinä.

Reilun kolmen vuoden omakohtaisen tutkimusmatkani aikana olen perehtynyt äänien ja värähtelyjen toimintavaikutuksiin ja tarkastellut näiden vaikutusta sisäiseen olotilaani. Olen myös lukenut paljon tietoa aiheesta ja käynyt erityyppisiä koulutuksia äänirentoutukseen liittyen sekä lisäksi suorittanut Reiki Master- ja kvanttienergiahoitaja -tutkinnot. Energiahoidot ja hoitavat äänet ovat muuten hyvä kombo eli yhdessä käytettynä hyvin tehokas kaksikko, jolla voi saada olotilaan positiivisia muutoksia, nostaa värähtelytasoja ja päästä yhteyteen oman sisäisen äänen kanssa. Tällä kokemuksella sanoisin, että kyseessä on ehdottomasti oma sisäinen kokemus, jossa äänen ja musiikin taika piilee. Vaikka kuinka lukisi ja kouluttautuisi aiheesta, on mahdotonta saada pelkästään sanoin tai edes kuvin ilmennetyksi, mitä koemme kun kuulemme musiikkia tai saamme kokonaisvaltaisen äänielämyksen vaikka bassorumpujen jytkeessä tai kirkkourkujen pauhatessa.

Koen äänien voimakkaan vaikutuksen taustalla sellaiset vaikuttimet kuin energia, taajuus ja värähtely. Hieman lainaan tässä Nikola Teslan ajatusta: ” If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.” Olemme kaikki tässä universumissa loppujen lopuksi yhtä ja samaa värähtelykenttää, joten nämä universaalit lainalaisuudet eivät voi muuta kuin vaikuttaa meihin kaikkiin. Koska luotan neroihin, siteeraan myös herra Einsteinia, joka oli sitä mieltä, että kaikki on energiaa ja siinä kaikki. Hän kehotti sovittamaan itsesi haluamasi tulevaisuuden kanssa samalle taajuudelle, etkä voi olla saamatta sitä todellisuutta. Se ei voi olla muulla tavalla. Tämä ei ole filosofiaa. Tämä on fysiikkaa. Alla alkuperäinen englanninkielinen teksti, jonka yllä vapaasti suomensin. Tämä sama periaate on vetovoiman laissa. Vedät puoleesi sitä mitä olet, et sitä mitä haluat.

”Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.” – Albert Einstein 

Mitä jos tulevaisuudessa kivun ja vaivojen yllättäessä kääntyisimmekin pilleripurkin sijaan luonnon apteekista löytyvien äänivärähtelyjen puoleen? Voisimmeko tulevaisuudessa kuulla asiantuntijan sanovan: Kipuihin määrään 174 hz äänitaajuuden värähtelyä tunnin päivässä. Tai miten olisi: Aivosumuun ehdottaisin 40 hertzin gamma-taajuutta työnteon taustalle. Ja stressiin ja ahdistukseen sopisi sointukylpyä pari kertaa viikossa!

Värähtelevin terveisin,

Maria